Recomandări utile pentru șoferi (să râdem puțin!)
Recomandări utile pentru șoferi
1. Şoferii trebuie să-i ducă mita inspectorului auto cu o viteză nu mai mică de 60 kilometri pe oră.
2. Orice conducător auto trebuie să aibă la îndemână un termos cu ceai sau cafea fierbinte, tartine, un schimb de îm­brăcăminte caldă, în caz că-l opreşte vreun inspector flămând şi îngheţat.
3. Dacă şoferul observă din urma sa o maşină a miliţiei, el trebuie să tragă pe dreapta, să iasă din vehicul, să se culce cu faţa în jos pe asfalt, iar în mâna dreaptă să ţină 200 de grivne, repetând întruna: „Sunt vinovat, mai mult n-o să încalc regulile...”. Nu se recomandă să se ridice până nu va dispare maşina miliţiei.
4. Dacă inspectorul auto l-a scăpat din vedere pe vreun şofer, acela trebuie să se oprească singur, recunoscând că a încălcat regulile de circulaţie.
5. Ieşind din maşină, şoferul trebuie să se apropie, cu paşi cadenţaţi, de inspector şi să raporteze, ţinând mâna la portmoneu: „Gheorghe Onofei, stagiul nouă ani. Am mers cu viteză prea mare - de la 100 până la 200 de grivne!”
6. Atunci când şoferul vorbeşte cu un inspector auto în grad de sergent trebuie să i se adreseze cu „Domnule ofiţer!”, iar când are în faţă un ofiţer, se cuvine să-l numească „Dom­nule general!”.
7.  Când inspectorul auto îi face observaţie şoferului, acela trebuie să-l asculte stând în genunchi.
8.  Se interzice să i se sărute mâna inspectorului auto, dacă ceva mai înainte i s-au sărutat cizmele. Şoferul trebuie să-şi şteargă mai întâi gura cu un ştergar curat, apoi să-i sărute mâna.
9.  Nici într-un caz, şoferul nu trebuie să cunoască mai bine decât inspectorul auto regulile de circulaţie.
10.  Se interzice categoric ca şoferul să-l deranjeze pe in­spectorul auto în timp ce acela numără banii.
11.  Ca excepţie, se poate de plătit „amenda” şi în obiecte: cercei, inele, ceasuri de mână, dar cu o singură condiţie - toate acestea să fie din aur.
12.  Dacă îl opresc doi sau trei inspectori auto, nu e frumos ca şoferul să le dea o bancnotă de 500 de grivne, împovărându-i cu grija de a căuta mărunţiş.
Auzite de Gheorghe Onofreiciuc,
profesor şcolar, or. Hliboca
(Zorile Bucovinei)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii