În armonie cu natura: Cele mai frumoase cascade din Ucraina
În armonie cu natura: Cele mai frumoase cascade din Ucraina
Cascadele ucrainene sunt concentrate în munții Carpați și Crimeii. Bineînțeles, ele nu sunt la fel de bine cunoscute ca Niagara sau Victoria, însă prin peisajului său fabulos, prin apa cristalină și zglobie, poate oferi vizitatorilor, cele mai frumoase emoții.
În continuare vă propunem să descoperim câteva dintre cele mai minunate cascade din Ucraina:
Cascada Șâpit  – Cu adevărat este una dintre cele mai frumoase cascade din Ucraina. Cascada Șâpit este situată pe cursul fluviului Pâlâpeți la o distanță de 6 km de satul cu numele respectiv, (raionul Mijgyria, din regiunea Transcarpatia).
Cascada Jenețkiy Huc – Cascada se află în Carpații ucraineni, în apropierea satelor Mikulicin și Tatariv (raionul Nadvirniansk, regiunea Ivano-Frankivsk).
 Cascada a apărut din cauza unor inundații ce au avut loc în anii de după război și este situată la o atitudine de 900 metri deasupra nivelului mării. Apa cascadei se scurge de la o înălțime de 15 metri. Denumirea cascadei provine de la cuvântul „huc”, ceea ce în ucraineană înseamnă zgomot.
Cascada Djur-Djur – Este cea mai puternică cascadă din peninsula Crimeei, situată pe peticul de pământ Haphal, în apropierea satului Gheneralsc (raionul Alușta). Cascada Djur-Djur – probabil e cea mai frumoasă cascadă din Crimeea. Are 15 metri înălțime și mereu o apă cristalină.
Cascada Voevodin – Este situată de la 14 km de satul Turya Poliana (raionul Perecynsk din regiunea Transcarpatia). Râul Voevodin izvorăște din pajiștea Rivna, curge printr-un defileu adânc și se revarsă în fluviul Șipit. Se pare că această cascadă s-a format din cauza unui cutremur de pământ. Apa se scurge de la o înălțime de 24 metri într-un lac mic.
Cascada Uchan-Su – (denumirea se traduce din limba tătară ca „zbor (cădere) de apă”). Uchan-Su este cea mai mare cascadă din Crimeea și e situată la aproximativ 7-8 km de orașul Yalta, în munți. Pentru a ajunge acolo e destul de comandat un taxi (care se pornește de la stația de autobuz) sau pe jos.
Cascada Manyavsk – Este o cascadă din Carpații ucraineni care se află în sud-vestul satului Manyava (raionul Bogorodchany, regiunea Ivano-Frankivsk). Cascada este situată pe cursul fluviului Maneavțî, aflându-se într-o vale pitorească din mijlocul munților abrupți. Înălțimea căderii de apă este cca 20 metri și este considerata ca cea mai mare cascadă din Carpații ucraineni.
La fel, printre cele mai importante Cascade din Ucraina se numără: Cascada Trufaneț - Cea mai înaltă cascadă naturală din regiunea Transcarpatia, cascadele Rusyliv, Srybleasti și Skakalo.
Pregătit de costiceni.blogspot.com

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii