Grăbiţi-vă să faceţi un bine! (localitatea Marșenița)
Grăbiţi-vă să faceţi un bine!
A fost sloganul manifestării, organizate, recent, de lucrătorii culturii din satul Marşeniţa. Fiind consacrată Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, la manifestare au fost invitaţi oameni în etate din sat, pentru care s-a pregătit un program artistic de sărbătoare.
Bucuria peste măsură a celor, care au construit trecutul nostru a fost condiţionată de atenţia acordată lor în aceste clipe dificile, prin care trecem cu toţii. Au coordonat manifestarea prezentatorii Alexandru Bordian, Alvina Ştefanesa, Andriana Lupu şi Alina Odajiu, ei
invitând în sală persoanele, care au venit cu un dar pentru invitaţii speciali. Elevii de la şcoala din sat au venit să le dăruiască zâmbete şi încredere în ziua de mâine. Un cântec special, pentru persoanele cărora le suntem recunoscători şi le aducem tot respectul, a pregătit bibliotecara Elena Zlei, iar colega ei de la complexul instructiv-educativ Dina Rusu a rostit un mesaj de încurajare, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice. Cu vorbe de mângâiere şi alinare, combinate în cântecele şi poeziile alcătuită personal, a sosit la zi de sărbătoare Sofia Roşca, poetesa amatoare din satul Marşeniţa.
Cei care au ajuns în pragul vârstei a treia sunt părinţii şi bunicii noştri. Ei ne-au crescut şi ne-au educat. Ei sunt rădăcinile existenţei noastre, de aceea, să nu uităm de ei, căci sunt ca nişte copii maturi şi datoria noastră este să le purtăm de grijă. Profesoara Silvia Petrova s-a pronunţat în numele tuturor persoanelor în etate prezente la manifestare, aducând sincere mulţumiri pentru grijă şi neuitare. Înduioşaţi şi puţin mai veseli, invitaţii au cântat împreună cu grupul etno-folcloric „Ţărăncuţa” (cond. Aurelia Bordian) un cântec foarte veche din repertoriul satului Marşeniţa, dorindu-şi reciproc un sincer „La mulţi ani!”. Lacrimile i-au copleşit pe oamenii cu tâmplele albe. A fost o zi specială pentru ei, o zi în care li s-a amintit că rolul lor în viaţa noastră este unul foarte important.
Cuvântul Adevărului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii