Hramul Bisericii „Sf. Dumitru” din Vancicăuți (8 noiembrie 2014)
Hramul Bisericii „Sf. Dumitru” din satul Vancicăuți, raionul Noua Suliță
 (8 noiembrie 2014)
Biserica din Vancicăuți a împlinit 130 de ani
Tastează „Vezi mai Departe” pentru a vizualiza mai multe fotografii
Sâmbătă, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni, Biserica Ortodoxă din localitatea Vancicăuți raionul Noua Suliță și-a sărbătorit hramul și jubileului de 130 de ani de la sfințirea lăcașului.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi, printe care: pr. Ioan din Vancicăuți, pr. Ioan
din Colincăuți, pr. Alexei din Stălineşti, pr. Aurel din Costiceni, pr. Dumitru din Buda-Mahala, pr. Andrei din Criva (Republica Moldova), pr. Gheorhe din Tărăsăuți, pr. Alexei din Negrinţi, pr. Vasile din Balcăuţi, pr. Eugen din Seliște și alţi.
Printre cei mai onorați oaspeți a fost PS Longhin (Părintele Mihai Jar) însoțit de călugării Mănăstirii Bănceni.
Părintele paroh Ioan, a rostit un cuvânt de bun venit celor prezenţi la eveniment, adăugând:
-Dragi oaspeți și credincioși,vă mulțumesc pentru c-ați venit la Biserică pentru al cinsti pe ocrotitorul nostru Sf. Dimitrie. Vă mulțumim că vă jertfiți pentru aproapele, și-l iubiți pe Dumnezeu. Sunteți cei mai fericiți pentru că ascultați chemarea lui.
Pentru al onora și al cinsti pe Marele Mucenic Dimitrie la Vancicăuți de prin satele învecinate au venit o mulțime de oameni. Biserica și curtea era plină de enoriaşi care ascultau cu smerenie slujba.
După oficierea serviciului divin, părintele Ioan Bivoraru din localitatea Colincăuți (raionul Hotin) a ținut o amplă cuvântare despre faptele și importanța istorică a domnitorilor români, Ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu.
PS Longhin a felicitat locuitorii satului Vancicăuți, și le-a vorbit creștinilor despre importanța credinţei ortodoxe:
-Să aveți bucurie deplină pentru Dumnezeu! El n-a venit pe pământ să vă osândescă și să vă pedepsescă, ci a venit ca să vă ierte și să vă mântuiască!
-Să vă ajute bunul Dumnezeu iubiții mei, aveți un mare apărător în sat. Eu vă mulțumesc din suflet, și mă rog ca domnul Iisus Hristos să vă binecuvinteze, îi mulțumesc părintelui Ioan că nea invitat cu atâta dragoste, vă rămânem aproape de inima voastră părinte.
La finalul ceremoniei, părintele Mihai din numele Episcopiei Cernăuților și Bucovinei a înmânat Parohiei locale și primarului Marian Calancea, diplome de onoare pentru osteneala spre slava sfintei Biserici Ortodoxe.
Sergiu BarbuțaTrimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii