Nu există durere străină
Nu există durere străină
Conform datelor societății „Crucea Roșie” din Noua Suliță, în raion locuiesc aproximativ 70 de oameni care au fost nevoite să se refugieze din regiunile Donețk și Lugansk. Majoritatea dintre cei refugiați sunt găzduiți pe la casele rudelor și prietenilor, dar sunt dintre acele persoane care în aceste momente dificile au rămas față la față cu problemele lor cotidiene.
Unii refugiați s-au angajat la serviciu, pentru a-și întreține copiii, care au început să frecventeze școala și grădinița.
Direcția raională a Societății „Crucea
roșie”, le acordă acestor persoane un ajutor material sau financiar.
Pe parcursul anului 2014, 34 de persoane au primit 140 kg de produse. 22 de persoane au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie de pat. Copiii au primit în dar aproximativ 200 de jucării. Persoanelor refugiate li s-au pus la dispoziție detergenți și produse de igienă. Valoarea totală a asistenței acordate constituie aproximativ 8500 de dolari.
Societatea „Crucea roșie” din Noua Sulița se adresează către locuitorii raionului cu apelul de ai ajuta pe compatrioții noștri, care au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza războiului. În prezent ei au nevoie de susținerea și ajutorul nostru.  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii