Tinerii ciclitiști din localitatea Șendreni - un model inedit al turismului sportiv

Tinerii ciclitiști din localitatea Șendreni (Dranița, raionul Noua Sulița)
un model inedit al turismului sportiv 
Un număr din ce în ce mai mare de studii demonstrează că, sportul joacă un rol pozitiv în dezvoltarea tinerilor. Menținerea unui stil de viață sănătos este principala metodă de a preveni orice afecțiune. Considerat un sport cu impact scăzut, ciclismul este însă fără îndoială un exercițiu cardio excelent. 
Practicarea ciclismului în mod regulat îți îmbunătățește starea generală de sănătate, având beneficii atât la nivel fizic cât și la nivel psihic. Indicat la orice vârsta, în rândul copiilor, adulților și bătrânilor -
ciclismul e una dintre metodele cele mai eficiente în prevenirea bolilor cardiace, cancerului, diabetului, obezității, artritei și depresiei.
Un adept fidel al modului sănătos de viață, îndeosebi în rândul elevilor, este directorul adjunct al
Școlii medii de cultură generală din localitatea Șendreni (Dranița) profesorul Vareliu Rurac.
Dumnealui este mereu motivat să încurajeze  nu mai cu sfaturi utile și binevoitoare tânăra generație, dar și cu îndemnuri sârguincioase pe cei care doresc să descopere arta călătoriilor turistice și sportului. Profesor ani la rând își ia angajamentul și întreprinde călătorii pe mai multe itinerare turistice responsabile, dar, în același timp extraordinare. Este vorba despre călătorii pline de aventuri pe șoselele, povârnișurile munților sau ale dealurilor din Ucraina și România și Republica Moldova.
Chiar în toamna anului trecut, domnul profesor a organizat o călătorie împreună cu elevii săi, pe bicicletă, prin satele raionul Noua Sulița. „Acest turism al cicliștilor a fost foarte încântător”, spune unul dintre participanți. Aventura extraordinară pe bicicletă, realizată prin pasiunea și devotamentul domnului profesor, i-a ajutat pe elevi să-și mențină idealurile, atitudinea responsabilă și entuziasmul în sport și cultură.


Sergiu Barbuța
Foto: Nicolae Bejan

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii