Ziua Tineretului sărbătorită cu mare fast la Vancicăuți

Ziua Tineretului sărbătorită cu mare fast la Vancicăuți
În ultima duminică a lunii iunie Ucraina sărbătorește Ziua Tineretului. Această zi este dedicată tuturor tinerilor care au depășit puntea perioadei de tranziție, tinerilor cu inima și mintea deschiseă spre viitor, tinerilor care dau dovadă de inițiativă și creativitate și înțeleg totodată că condițiile de viață dificile și necesitatea de a găsi un loc decent de muncă sunt printre cele mai frecvente probleme cu care ei se vor confunda.
Ziua tineretului este sărbătorită anual și în localitatea Vancicăuți, raionul Noua Sulița. An de an ea capătă amploare și deosebită importanță pentru toți locuitorii acestui sat, care spre mare frumos nu
este „inundat de păinjenișul ignoranței”.
        Prin diverse mijloace financiare cele mai importante instituții din Vancicăuți,  precum ar fi Primăria, Casa de Cultură, Școala Medie și Grădinița, se reunesc și iau parte la organizarea frumoasei sărbători dedicate celor juni. Un sprijin financiar consistent acordă consătenilor președintele Gospodăriei agricole „Spicul de aur”, domnul Ştefan Gligor - cel care s-a străduit să ridice tot aici un monument în memoria jertfelor dictaturii comuniste.
În ziua de 28 iunie, satul era plin de viață și veselie. Cei prezenți au avut ocazia să savureze pe gratis de frigărui, potolindu-și setea cu cvas. După meciul amical dintre echipele FC Vancicăuți și FC Stroiești care a avut loc dimineața, cei mai viteji dintre tineri au culminat la întrecerea sportivă „Trânta”. 
            În decursul competiției, ei au dat dovadă că sunt adevărații urmași ai dacilor de pe Columna lui Traian. Cei mai isteți au fost premiați cu cadouri, iar lupta decisivă sa dat între Dumitru Saca și Vladimir Mânzatu. La final, pentru prima dată, arbitru a decis ca premiul sportiv, un berbec negru (în sensul adevarat al cuvântului) să fie înmânat frățește celor doi.
După trântă, cei dornici de afirmare intelectuală au participat la întrecerile de șah și dame, apoi a urmat un program cultural-artistic.
Printre principalii organizatori ai acestei sărbătorii a fost Vladimir Rața directorul Casei de Cultură din satul Vancicăuți, care s-a declarat foarte mulțumit de felul în care tineretul a ales să-și serbeze ziua.
„Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au ales să vină alături de noi pentru a sărbători Ziua tineretului. La fel îi mulțumesc colegilor mei care s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment. Entuziasmul tinerilor înseamnă mult pentru noi cei mai în vârstă. Avem tineri receptivi și capabili, tineri care au lăsat calculatorul, televizorul, distracția în baruri și discoteci pentru a se distra sănătos, prin mișcare în aer liber. Ne bucurăm că avem tineri motivați să câștige care nu se dau înapoi în fața provocării de a întra într-o competiție”. - A declarat domnul Vladimir Rața.
Sergiu Barbuța
costiceni.blogspot.com
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii