Biserica din Costiceni a găzduit Icoana Sf.Nicolae din Cernigov (foto)

Biserica din Costiceni a găzduit Icoana Sf.Nicolae din Cernigov (foto)
Zilele acestea, zeci de credincioși din satul Costiceni au avut posibilitatea de a se închina icoanei Sfântului Ierarh Nicolae adusă tocmai din regiunea Cernigov. Sfânta icoană are o istorie destul de tristă. Ea este una din puținele obiecte sacre al unei mănăstire ortodoxe dintr-un sat din regiunea Cernigov.
Salvată prin minune de prigoana anti-ortodoxă bolșevică din anii 20 ai secolului XX, mănăstirea în care își găsea loc o mulțime de vestigii a fost dărâmată până la temelie, iar cei aproximativ 130 de călugări au fost represați. Însă, prin bunăvoința oamenii credincioși icoana
sfântului Nicolae a fost ascunsă în taină și protejată de mâinele călăilor.
Astăzi, aproape după un secol, acest sfânt simbol al făgăduinței lui Hristos și al prezenței lui, a ajuns în satul nostru. Odată cu poposirea pe timp de trei zile a icoanei în parohia noastră, la slujba divină, oficiată de părintele paroh Aurel Pițu, au fost prezenți o mulțime de locuitori, copii și tineri dornici de binecuvântarea cerească.
-În aceste vremuri de restriște, de război și criză, doar rugăciunea smerită în fața sfintelor icoane și săvârșirea faptelor bune, ne va lumina mintea pentru a fugi de păcate. - a spus celor prezenți părintele Aurel. După aceasta, sfânta icoană a fost transportată în satul vecin Șendreni, dar înainte să ajungă la noua sa destinație, câțiva copilași de la grădinița din Costiceni s-au închinat icoanei cu speranța că „blândului moș Nicolae” îi va înzestra sufletul cu grația divină.
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii