Victimele catastrofei de la Cernobyl comemorate la Costiceni

Marți, 26 aprilie, s-au împlinit 30 de ani de la cel mai dezastruos accident din istorie umanității, catastrofa nucleară de la Cernobâl. Nu există un bilanț oficial, însă numărul victimelor este de ordinul sutelor de mii, iar consecințele sunt resimțite până în ziua de astăzi.
În ziua aniversării a tragicului accident, în incinta bibliotecii centrale din satul Costiceni, raionul Noua Sulița, s-a desfășurat o întâlnire cu lichidatorii consecințelor catastrofei de la Cernobyl, Vasile Gorea și Vasile Munteanu.
Eroii și-au împărtășit durerile, amintirile și neliniștea lor cu cei prezenți. În cadrul evenimentului comemorativ, pentru ai onora curajul, dedicarea și profesionalismul în  „reglarea” accidentului nuclear, au luat cuvântul următorii invitați: profesoara Alexandra Rață, însoțită de elevii clasei a 9-a, domnul Andrei Colac, veteran al culturii satului Costiceni, poetesa populară Zinaida Smochită-Rotaru, precum și corespondentul portalului de știri BucPress în raionul Noua Sulița, Sergiu Barbuța.
Bibliotecarele Viorica Stanciu și Serafima Corețchi au încheiat într-o notă tristă comemorarea, dorindu-le lichidatorilor, multă sănătate și lumină în suflet.