O nouă victorie a colectivului etnofolcloric „Făgurel” din Boian

O nouă victorie a colectivului etnofolcloric „Făgurel” din Boian
Recent, colectivul etnofolcloric „Făgurel” din cadrul complexului instructiv-educativ „Gimnaziul din Boian”, raionul Noua Sulița a câștigat locul întâi la Festivalul internațional „Prietenia”, ce a avut loc în oraşul Vaslui, judeţul Iaşi, România.
  Festivalul internaţional de gimnastică şi dans „Prietenia” este un concurs organizat pentru copii şi tineri, care are loc anual în oraşul Vaslui mai mult de 30 de ani. Festivalul a devenit un brand cultural, nu numai pentru locuitorii din România, Ucraina, Bulgaria, Moldova, Italia, ci şi o o sursă de schimburi utile, colaborări reciproce şi de stabilire a relaţiilor de prietenie. Este un eveniment important în dezvoltarea relaţiilor culturale internaţionale, promovează arta muzicală şi de teatru din diferite ţări.
În acest an a avut loc cea de-a XXXII-a ediţie a festivalului. Onoarea de a reprezenta Ucraina a revenit grupei medii a colectivului etnofolcloric „Făgurel” de la CIE „Gimnaziul din Boian” (diriginte Maria Basaraba, profesoară de matematică), care a prezentat mai multe compoziţii de dans din patrimoniul popular al satului Boian.
Participanţii au fost impresionaţi de primirea călduroasă, atitudinea atentă a direcţiei, organizatorilor şi voluntarilor. Fiecare dintre ei a adus cu sine o mulţime de impresii pozitive, emoţii plăcute, inspiraţii pentru activitatea din viitor şi, desigur, victoria.
Cu această ocazie, colectivul pedagogic al CIE „Gimnaziul din Boian”, personalul tehnic şi comitetul părintesc ale instituţiei de învăţământ adresează sincere felicitări colectivului „Făgurel” şi conducătoarei Mariei Basaraba cu ocazia victoriei.

Iar colectivul „Făgurel”, la rândul său, este recunoscător şi exprimă sincere mulţumiri tuturor acelora, care au contribuit la realizarea acestei călătorii: primarului satului Boian Gheorghe Demenciuc, părinţilor şi conducătoarei colectivului etnofolcloric „Făgurel” Maria Basaraba.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii