Sărbătoarea obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe” (Cernăuți 18 decembrie 2016)

Sărbătoarea obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe”
(Cernăuți 18 decembrie 2016)
Românii din regiunea Cernăuți au participat la cea de a XXII-a ediție a Festivalului de tradiții de Crăciun „Florile Dalbe”, organizat de Societate pentru Cultură Românească din regiunea Cernăuți „Mihai Eminescu”.
Zeci de cete de colindători din localitățile din regiunea Cernăuți au adus pe scenă Palatului Academic din Cernăuți vestea minunata a nașterii Mântuitorului Hristos. Frumusețea tradiției și colindului a fost prezentată sutelor de spectatori, români și ucraineni, prezenți azi la Cernauti, pentru a mărturisi, în diferite forme, păstrarea și perpetuarea tradiției Crăciunului, la comunitatea românească din Cernăuți!
Din România, a participat la acest eveniment Ansamblul „Dorulet” din Durneștii de Botoșani.
Fie ca aceste manifestări să ne pregătească pentru Sărbătoarea Nașterii Pruncului, să zidească ieslea bucuriei în sufletele noastre, pentru a-l primi și anul acesta cu aceeași tenacitate și fericire pe cel ce aduce Mântuire, Pace și Iubire!
Felicitări președintelui Societății „Mihai Eminescu” domnului Vasile Bacu, pentru buna organizare a Festivalului "Florile Dalbe", ediția XXII!
Eleonora Moldovan,
Consul general la Consulatul general al Romaniei la Cernauți
Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Comentarii