Marșinți: Transmitem urmașilor comoara noastră – limba română

Transmitem urmașilor comoara noastră – limba română

Transmitem urmașilor comoara noastră – limba română Recent, la CIE din Marşinţi, s-a desfăşurat Săptămâna limbii şi literaturii române, începând săptămâna cu careul tematic „Transmitem urmaşilor comoara noastră – limba română”.
După cum considera Vasile Alecsandri „Limba este cartea de nobleţe a unui neam”, am decis şi noi să aducem un frumos omagiu Limbii noastre. Agenda Săptămânii a fost destul de încărcată cu diverse activităţi pentru fiecare zi din această perioadă.
Printre care a avut loc şi concursul – recital de poezii din literatura română la care au participat elevii claselor a 2-a – 10-a. Pe parcursul acestei Săptămâni, elevii au ilustrat în desenele lor secvenţe din operele lui Mihai Eminescu, au elaborat postere, s-au antrenat în aplicarea corectă a limbii române, au încercat să fie Ambasadori ai Limbii Române.
La finele Săptămânii toţi elevii, care au participat la diferite concursuri consacrate Săptămânii Limbii, s-au convins că prin activităţile realizate, „Transmitem urmaşilor comoara noastră – limba română”.
Mai mult că genericul Săptămânii a fost: Înţelepciunea nu se câştigă cu carul, ci se câştigă cu bobul. Felicitări elevilor participanţi şi noi realizări în continuare. Pregătirea elevilor, angajarea lor în concurs, interesul lor pentru cunoaştere au lăsat impresii frumoase.
Săptămâna Limbii şi Literaturii Române în şcoală s-a încheiat, dar sperăm să mai continue spiritul ei, să mai pulseze în fiecare din noi dorinţa de a cunoaşte, de a ne autocultiva, de a spori frumuseţea şi bogăţia culturii române. Felicităm toţi învingătorii şi-i aşteptăm la alte activităţi!
 Alina CIBOTAR,
profesoară de limba şi literatura română la CIE din Marşinţi

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii