Parohia ortodoxă din satul Movila are un nou preot paroh

Parohia ortodoxă din satul Movila are un nou preot paroh

Duminică, 2 septembrie, pentru creștinii satului Movila, raionul Herța a fost o mare sărbătoare. 
La Biserica Sf. Ștefan cel Mare, în Duminica a 14 după Pogorârea Duhului Sfânt, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de părintele Igor Andronachi, noul preot paroh al acestei parohii, originar din satul Tărăsăuți, raionul Noua Suliță.
În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru binecuvântarea noului an școlar și pentru buna învățare a elevilor care frecventează cursurile școlii din localitate. În cuvântul de mulțumire, precum și în cuvântul de învățătură părintele Igor a precizat:
„De azi înainte vom sluji aici în ogorul Domnului și ne vom învăța aici împreună cu voi a ne ruga, de aceea vă rog să fiți în continuare lângă mine cu rugăciunile, cu sfaturile și cu celelalte osteneli, pentru că fără voi, nu voi putea îndeplini acelea jurăminte pe care le-am dat la hirotonie, pentru că am jurat că toată viața voi lucra pentru mântuirea sufletească ai parohiei încredințată mie. Îmi doresc să fim cu gândul mai departe de cele lumești, și mai aproape de Dumnezeu prin rugăciune, ori atunci când omul stă mult în mijlocul florilor, el se parfumează de mirosul lor. Așa și omul care petrece mult timp în rugăciune, își parfumează sufletul cu însușirile vieții divine, devine un adevărat purtător al harului Duhului Sfânt. Aceasta îmi doresc și eu pentru fiecare, ca prin rugăciune să primim cu adevărat în viața noastră cele 7 Daruri ale Duhului Sfânt. Sincer nu-mi ajung cuvinte ca să vă mulțumesc în deajuns, dar am un suflet deschis pentru toți, nu-mi ajung brațe să vă îmbrățișez, dar am o inimă mare în care fiecare în parte aveți locuri speciale. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat asupra mea, și asupra familiei mele. Nădăjduiesc ca începând de azi să facem lucruri frumoase, nu am venit să mă odihnesc, ci să mă ostenesc, aici în casa Domnului și spre slava Sfintei Treimi, întru slujirea lui Dumnezeu, Bisericii și oamenilor. Amin”.
La momentul potrivit toți copiii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, și au primit în dar câte o prescură, o iconiță și o cruciuliță. Apoi, părintele a primit numeroase felicitări din partea enoriașilor.Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii