La Cernăuți a fost omagiat Grigore Pantazi, un mare artist coregraf originar din Costiceni

Duminică, 23 iunie a.c, lângă Capela mitropolitană Trei Ierarhi din cimitirul de la Horecea, orașul Cernăuți, a fost organizată o slujbă de pomenire pentru destinsul om de cultură Grigore Pantazi (5 februarie 1872 11 iunie 1939), o personalitate emblematică a vieții culturale românești din Bucovina, un mare artist coregraf de reputație europeană originar din localitatea Costiceni.

Evenimentul organizat de Societatea culturală "Valea Prutului" adunat zeci de oameni de bună credință din localitățile nouasulițene Costiceni, Vancicăuți, Berestea, Mahala, precum și din suburbia Roșa a orașului Cernăuți, inclusiv studenți, istorici, jurnaliști, bibliotecari și oameni de rând.

Parastasul întru pomenirea talentatului regizor de teatru, muzician, actor, coregraf, poet și pictor Grigore Pantazi, de la a cărui trecere în eternitate, pe 11 iunie 2019, s-au împlinit 80 de ani, a fost ținută de către Preacucernicul Părinte Cristofor Gabor.

La finalul manifestării o coroană de flori a fost depusă la mormântul mamei sale Nadina Pantazi (1852-1932). Din păcate, locul de veci al lui Grigore nu a fost identificat.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii