Tradiții, folclor și toate bunătățile toamnei la Festivalul folcloric „Bălcăuți, colț de rai!”

Tradiții, folclor și toate bunătățile toamnei la
Festivalul folcloric „Bălcăuți, colț de rai!”
(13 octombrie 2019)
Duminică, 13 octombrie a.c., în frumoasa localitate Bălcăuți din raionul Noua Suliță, a avut loc prima ediție a festivalului folcloric de promovare a obiceiurilor și tradițiilor de toamnă în nordul Basarabiei „Bălcăuți, colț de rai!”.

Manifestarea de excepție a fost organizată de directorul Căminului Cultural din Bălcăuți, domnul Igor Sainciuc, care, susținut de gospodarii din sat, a invitat la acest eveniment colective artisticeansamblul folclorice și interpreți de valoare de pe Valea Prutului.

Cântecul, jocul şi portul popular au fost vedetele acestei activități culturale care şi-a propus şi a reuşit să readucă în plan principal tradiţii folclorice de toamnă. Fiecare ansamblu și-a reprezentat cu mândrie localitatea și a evoluat în fața spectatorilor cu zâmbete largi și plin de entuziasm. 

Printre cei care au demonstrat încă o dată că dragostea pentru folclor nu are hotare s-au numărat artiști de seamă din Bălcăuți, Stălinești, Nesvoia, Podvirna, Mămăliga, Tărăsăuți, Marșenița, Mahala, Dinăuți, etc.

Bucatele alese și voia bună nu au lipsit nici ele din peisaj. Fiecare localitate prezentă la iarmaroc a avut cortul său, unde au fost expuse spre degustare publicului diverse bucate delicioase tradiționale, inclusiv sarmalele și vinul ales pregătite de gospodarii din Bălcăuți.
Valea Prutului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii