Limba română - comoară fără de preț (Săptămâna limbii române la CIE „Gimnaziul Boian”)Săptămâna limbii române, desfășurată în CIE „Gimnaziul Boian” în perioada 03-07 februarie, a urmărit scopul de a-i aduce pe copii cât mai aproape de limba moștenită de la părinți și bunici, promovând dragostea şi interesul faţă de graiul matern, faţă de cuvântul scris şi vorbit.

Pe parcursul săptămânii au fost organizate diverse activităţi, la care elevii au participat cu cea mai mare plăcere.

Una dintre ocaziile oferite elevilor de a-și pune în valoare cunoștințele și competențele lingvistice și literar-artistice a fost participarea la concursul ”Crezi că cunoști… limba și literatura română” între echipele claselor a 5-a și a 9-a ”Boboceii” și ”Gâsculițele”. Atât cei mari, precum și elevii mai mici au ținut piept următoarelor probe:

• Prezentarea echipei;
• Crezi că cunoști… limba română;
• De la lume adunate;
• Recunoașteți personajul;
• Pe urmele scriitorului;
• Tinerii actori.

Ambele echipe au dat dovadă de o pregătire foarte bună, de cunoștințe trainice la limba și literatura română, încât juriul le-a anunțat învingătoare pe amândouă.

O altă activitate a fost susținerea lucrării științifice, unde eleva clasei a 9-a Toporivsca Maria a prezentat lucrarea „Numele de botez al elevilor din CIE ”Gimnaziul Boian”” ca rezultat al muncii desfășurate pe parcursul primului semestru.

Succesul săptămânii limbii române s-a datorat în mare parte varietății activităților organizate. Aflându-se în lumea cuvântului matern, elevii au dat dovadă de o pregătire foarte bună, au aflat lucruri noi și informații utile. Emoții și impresii de neuitat au stăpânit întreaga săptămână.

Să prețuim, să iubim, să vorbim limba noastră! Aceasta e datoria fiecăruia dintre noi atât timp cât pretindem că suntem o părticică dintr-un popor, căci avem o limbă căreia îi suntem devotați cu tot sufletul!

Centrul de presă al CIE „Gimnaziul Boian”
Valea Prutului


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii