Biserica din Movila Herței va adăposti părticele din moaștele mai multor sfinți

Ziua de 25 octombrie 2020 a fost una extrem de importantă pentru enoriașii Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Movila, dar și pentru creștinii din vecinătate. Duminica trecută zeci de credincioși sau adunat în acest sfântă lăcaș, păstorit de preotul Igor Andronachi, pentru a participa la Sfânta Liturghie, dar și la sfințirea noii racle care va adăposti în Biserică mai multe părticele făcătoare de minuni din moaștele mai multor sfinți.

În această raclă (chivot) se păstrează părticele din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, ale Sfântului Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur, Sfânta Irina, Sfinții tămăduitori Pantelimon și Nectarie, Sfântul Arhidiacon Ștefan, etc.

La sfârșitul sfintei slujbe preotul paroh a ţinut o predică în faţa credincioșilor în care a mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste mari relicve sfinte care au fost aduse spre închinare credincioșilor.

„Îi dăm slavă lui Dumnezeu că a răsplătit râvna și dorința de a căuta și primi în dar aceste mari sfințenii. Consemnez aceste daruri ca pe niște minuni atât în viața mea, cât și în viața parohiei, și sper ca creștinii care au participat la Sfințirea acestui Sfânt Chivot să se poată folosi de aceste minunate binecuvântări. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, care a arătat atâta dragoste față de noi prin mâna preoților care ne-au oferit aceste Sfinte Odoare pentru parohia noastră”, a spun preotul Igor Andronachi.

Valea Prutului
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii