Slujbă de Hram la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Nesvoia

În dimineața zilei de 14 octombrie 2020, zi în care Biserica Ortodoxă de stil vechi prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, preoți dimpreună cu creștinii drept slăvitori sau adunat la Biserica satului Nesvoia, comuna Mămăligă, pentru a sărbători hramul acestui sfânt lăcaș din ținutul Hotinului. Enoriașii și oaspeții au fost întâmpinați  cu mare bucurie de către parohul Bisericii Protoiereul Ioan Jernovei.

După săvârșirea slujbei Aghesmei mici și a Acatistului, soborul de preoți în frunte cu protoiereul Vasile Eremii de la Biserica din Stroiești, preotul paroh Ioan și soborul din 10 preoți și 1 diacon au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. 

După rugăciunea Tatăl Nostru, cuvântul predicii de învățătură la ținut preotul Igor Andronachi, parohul Bisericii din Movila Herței, care i-a felicitat pe toți cei prezenți cu această mare sărbătoare, vorbind totodată despre Cinstirea Maicii Domnului. Apoi a urmat înconjorul Bisericii cu citirea celor 4 Evanghelii speciale pentru slujba hramului, după care părintele Ioan a mulțumit tuturor pentru prezență și rugăciune.

Sărbătoarea de astăzi a însemnat un adevărat eveniment duhovnicesc pentru credincioșii acestei parohii, care au venit la biserică să aducă mulțumire lui Dumnezeu și Maicii Sale pentru ajutorul și mila Sa revărsată asupra comunității, dar și asupra ctitorilor acestui sfânt locaș de rugăciune.

De menționat că Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Nesvoia a fost construită în 1889.

Valea Prutului 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii