Meci de fotbal în memoria lui Ion Borlodean, la Stălinești


În data de 4 octombrie 2020, pe stadionul sportiv din localitatea Stălinești, a avut loc un turneu de fotbal în memoria lui Ion Borlodean, un cunoscut sportiv și fotbalist local, plecat către cer la vârsta de doar 48 de ani. Evenimentul dedicat comemorării a 10 de ani de la trecerea lui în lumea celor drepți s-a desfășurat la inițiativa foștilor fotbaliști, prieteni și colegi.

„S-au împlinit zece ani de la trecerea la Domnul a lui Ion Borlodean. A fost un om de omenie cu o multitudine de calități alese, un prieten adevărat și un sportiv de valoare. Ion a participat mereu la competițiile sportive din ținut și a iubit foarte mult fotbalul. Era un portar experimentat. Ani la rând am participat împreună cu el la o mulțime de meciuri. De aceea ne-am decis să organizăm în memoria lui un meci. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul din sat, iar la masa de pomenire au luat parte rudele, prietenii, tinerii sportivi din localitate și toți cei care l-au cunoscut”, ne-a relatat Toderic Jernovei.

Ion al lui Nicolae Borlodean s-a născut în anul 1962 în Stălinești. După absolvirea școlii din localitatea este admis la Institutul Agrar din Kamenet-Podolsk (Facultatea de Economie). În anii de tinerețe începe să se ocupe serios cu sportul. Îndrăgește mult fotbalul. Participă la o mulțime de meciuri și competiții sportive atât în ținut cât și în țară. Este premiat cu o mulțime de cupe, diplome și medalii.

După absolvirea instituției își câștigă existența în calitate de economisit la gospodăria colectivă din Stălinești, apoi se angajează la Ministerul de Interne, unde devine comandant de grupă. Până la pensionare deține gradul de maior.

Acum zece ani, se stinge subit din viață în drum spre spitalul din Noua Suliță.

Valea Prutului

În memoria lui Ion Borlodean, poetul Sergiu Bespalco, conducător artistic la Casa de cultură Stălinești, a scris următorul vers:

Recent la Stălinești...
(regretatului Ion N. Borlodean, la zece ani de la trecerea în eternitate)

Recent în satul Stălinești,
Un meci de fotbal s-a organizat,
În memoria unei persoane renumite,
Care de noi nu e uitat.

Fostul sportiv și fotbalist,
Pe care noi nu-l dăm uitării,
Ne-a părăsit deja de zece ani,
Și a plecat în lumea neuitării.

Un băiat de trebă-ai fost Ioane,
Pe parcursul scurtei tale vieți,
Pe cei dragi i-ai părăsit în grabă,
Și-ai plecat în țara celor drepți.

Ai jucat și fotbal și volei,
La nenumărate competiții,
La un nivel destul de-nalt,
Și nu ai mai știut de superstiții.

Și la straja ordinii ai stat,
Ca un profesional adevărat,
Mâinile curate ți-au rămas,
Fiind om cinstit și devotat.

Deci veșnică să-ți fie amintirea,
Pe parcurs și-n viitor,
Familia și prietenii să te pomenească,
Numai de bine și de dor.
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii