La Vancicăuți a fost inaugurat un nou teren de joacă pentru copii

Bucurie mare pentru copiii din satul Vancicăuți. Micuții se pot distra acum pe un nou teren de joacă și agrement, care a fost inaugurat duminică, 8 noiembrie 2020, de hramul bisericii din localitate, transmite Agenția BucPress.

Anume în această zi creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi, îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Tesalonic.

Terenul de joacă este acoperit cu gazon artificial și dotat cu leagăne, balansoare și tobogane noi. Chiar din prima zi, copii au profitat din plin de teren. Și părinții celor mici s-au arătat forte încântați de locul de agrement.

Terenul este amplasat în preajmă școlii din localitate și a fost amenajat la inițiativa cunoscutului antreprenor și mecenat Ștefan Gligor, directorul companiei agro-industriale private „Spicușorul de Aur”.

Ceremonia de inaugurare a început imediat după slujba de sfințire a spațiului de joacă, oficiată de către un sobor de preoți din Protopopiatul Noua Suliță. La eveniment au fost prezenți adulți și copii, locuitori ai satului Vancicăuți, reprezentanți ai autorităților publice locale, oameni de cultură, oaspeți din centrul raional și regional.

Printre participanți s-a numărat și primarul comunei Vancicăuți, Vladimir Lupoi, care i-a felicitat pe localnici cu ocazia hramului, mulțumindu-i totodată lui Ștefan Gligor pentru munca și efortul depus spre binele localității.

Sărbătoarea a continuat cu un concert unde au evoluat artiștii amatori din localitate, Ansamblul de dansuri „Vatra” al casei raionale de cultură Noua Suliță, Formația vocal-instrumentală „Creative” și interpreta de muzică populară Doina Sulac, fiica renumitului interpret basarabean Nicolae Sulac.

Sergiu Barbuța
(Valea Prutului)


(VIDEO)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii