Arderea plasticului și a gunoiului pune în pericol sănătatea TA!!!

Într-o țară care pune preț pe sănătatea publică, nu veți vedea oameni care ard deșeuri sau vegetație în gospodării sau în jurul acestora.
În timp ce sunt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organismul uman și natură.
Substanțele respective intră în organism, atât prin plămâni cât și prin piele, și îți afectează foarte mult sănătatea. Substanțele toxice emise în urma arderii plasticului și a gunoiului te pot îmbolnăvi de cancer, de boli de inimă, de rinichi sau de ficat și îți pot provoca astm, emfizem, erupții cutanate, greață, dureri de cap, daune la nivelul sistemului nervilor și ale sistemului de reproducere.
Incinerarea gunoiului și a deșeurilor de plastic reprezintă o sursă majoră de îmbolnăvire, mai ales pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale și poluează nu doar aerul ci tot ceea ce ne înconjoară. De cele mai multe ori, oamenii de la sat ard gunoiul, printre care și materiale plastice, eliberând astfel în atmosferă gaze toxice precum dioxină, furani, mercur și bifeniliii policlorurați.
Substanțele toxice eliberate prin arderea gunoiului li plasticului reprezintă o amenințare la adresa vegetației, a sănătății umane, a animalelor și a mediului înconjurător în ansamblu.
Spune NU arderii deșeurilor! Să protejăm împreună natura!
Campanie de conștientizare, informare și sensibilizare inițiată de
Societatea Culturală „Valea Prutului” Cernăuți

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii