În R. Moldova a fost instituită Ziua comemorării victimelor foametei organizate din anii 1946-1947

În Republica Moldova Ziua comemorării victimelor foametei organizate din anii 1946-1947 va fi marcată în cea de-a treia sâmbătă a lunii aprilie.

Un Proiect de hotărâre în acest sens, care prevede modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă din Republica Moldova, a fost susținut cu votul a 53 de deputați.

Proiectul a fost elaborat în contextul comemorării evenimentelor tragice din anii 1946-1947 provocate de foametea organizată, care a răpus sute de mii de vieți.

Deputatul Vasile Șoimaru, care este unul dintre autorii inițiativei legislative, a menționat că în rezultatul foametei organizate din anii 1946-1947 și-au pierdut viața peste 200 de mii de oameni.

„Comemorarea victimelor acestui fenomen cumplit va contribui la recunoașterea adevărului istoric, lucru foarte important prin restabilirea memoriei colective a poporului nostru” a menționat președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În primăvara anului 2022, se împlinesc 75 de ani de la înregistrarea celui mai mare număr de victime ale foametei din perioada anilor 1946-1947.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii