Expoziție de desene, dedicată lui Ștefan cel Mare, inaugurată la Cernăuți


Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Palatul Național al Românilor din Cernăuți a fost inaugurată o expoziție de desene realizate de către elevii români din raioanele Herța, Noua Suliță, Hliboca și Storojineț.

Lucrările pentru expoziție, în total 55 de picturi, aparțin premianților concursului de desene „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”, desfășurat în perioada 17 octombrie - 1 noiembrie 2022, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la trecerea marelui Voievod Ștefan cel Mare în rândurile sfinților și totodată comemorarea a 525 de ani de la celebra Bătălie din Codrii Cosminului. 

Ideea organizării concursului a aparținut Societății culturale Valea Prutului din regiunea Cernăuți. Concursul a urmărit cultivarea dragostei și a respectului pentru personalitatea sfântului voievod, pentru istoria neamului, a gliei străbune, precum și pentru recunoașterea faptelor vitejești săvârșite de înaintașii noștri.

Le mulțumim călduros tuturor participanților la acest eveniment! De asemenea, aducem sincere mulțumiri tuturor colegilor și partenerilor care s-au implicat și au contribuit la organizarea acestei expoziții.Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii