La Movila Herței a fost organizat un Drum al Crucii pentru încetarea ostilitățilorPentru al patrulea an consecutiv, la inițiativa și cu binecuvântarea preotului paroh Igor Andronachi, în localitatea Movila, comuna Herța, se organizează un mic „drum al crucii și al pocăinței”. 

Anul acesta procesiunea religioasă de circa 4 kilometri s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie, în cea de-a 3-a sâmbătă din Postul Mare.

Idee de a organiza în mod tradițional un mic drum al crucii a venit în perioada Postului Mare al anului 2020, când întreaga lume s-a confruntat cu grave probleme de natură medicală legate de pandemia COVID-19.

Anul acesta credincioșii s-au rugat pentru pace și oprirea ostilităților în țară.

„Acest drum al crucii reprezintă un strigăt de durere al nostru, al tuturor, ca Dumnezeu să ne audă și să se milostivească spre noi. Mai bine de un an țara în care trăim se află într-o stare cu totul deosebită, din cauza războiului care a venit pe neașteptate peste popor.

De aceea, acuma este nevoie de și mai multă rugăciune și de post. Datoria noastră este de a ne ruga pentru sănătatea celor care ce luptă pe câmpul de luptă. Ne rugăm să se facă pace pe pământ. Ne rugăm și pentru odihna celor ce și-au sacrificat viața pentru apărarea pământului. Toți avem o dorință sacră - să se facă pace pe pământ.

Luând fonarurile, crucile, Sfânta Cruce împodobite cu flori special pentru duminica respectivă, steagurile și icoanele vechi care se păstrează în Sfântul Altar, am pornit de la Biserica Adormirii Maicii Domnului până la Biserica cu hramul Sfântului Ștefan cel Mare. 

Pe drum am făcut câteva opriri unde am citit rugăciuni pentru încetarea războiului, pentru pace în Ucraina și în toată lumea, mergând pe ulițe și stropind drumul cu Sfânta Agheasmă și tămâind cu tămâie. 

Apoi de la Biserica Sfântului Ștefan am pornit pe alt drum spre Biserica Adormii Maicii Domnului, unde ajungând am mulțumind lui Dumnezeu pentru puterea de a merge pe jos, și pentru timpul prielnic de a săvârși acest Drum al Crucii. Mulțumim Doamne pentru puținul pe care Mi-l Dai, care de fapt este atât de mult!”, a subliniat parohul Igor Andronachi de la Biserica din Movila Herței.

Valea Prutului


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii