Tinerii instrumentiști de la Școala de muzică din Costiceni, premiați la concursul regional „Fanfare de primăvară”

Zilele trecute la Cernăuți s-a desfășurat concursul regional cu genericul melodios „Fanfare de primăvară”, care a reunit tineri artiști care învață să cânte la instrumente de suflat și de percuție.

La acest concurs au participat talentații discipoli ai Școlii de muzică din Costiceni.

Un elev s-a învrednicit cu diploma de gradul I, alți doi au fost distinși cu diplome de gradul III.

Este vorba despre elevii Martina Chiriac, Marin Apopi și Maxim Corețchi. Tinerii instrumentiști au fost ajutați să se pregătească pentru concurs de profesorii Victor D. Captari, Sergiu G. Caba și concertmaistrul S.I. Cudricova.

Concursul „Fanfare de primăvară” a avut ca scop antrenarea copiilor în activitatea interpretativă și de a-i încuraja să-și ridice nivelul profesional.

Concurenții au fost în număr de 144 de la școlile de artă din regiune și au evoluat în trei nominalizări: „Instrumente de suflat de alamă și de percuție” (66 de participanți), „Instrumente de suflat de lemn” (59) și „Instrumente populare” (19).

Fiecare nominalizare a fost împărțită în trei categorii de vârstă: până la 9 ani, 10-12 ani și 13-15 ani. Prestația lor a apreciat-o un juriu profesionist alcătuit din cadre didactice de la Colegiu regional de artă „Isidor Vorobchievici”.

Valea Prutului
Marin Apopi

Martina Chiriac

Maxim Corețchi

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii